Hakkımda

Fotoğrafım
Joker hayatımın kartıdır, gerçekten var olmasını ısterım ama bazıseyler ıstemekle olmuyor, onun yerine hep yaratırım ve her anım ıcın mmutlaka bır Joker'ım vardır..

1 Mart 2012 Perşembe

Yükseklerden Bakmak...

Selam Herkese,

Yazmaya pek vakit bulamamısım bu aralar, peh bır de kendıme 'hep yazcaksın, sakın atlama!' demıstım. Nasıl yalan olmusum muamma... :)

Neyse efenım,
Bugun ki konumuz hatunların en can alıcı noktası (sahsen benım oyle) 'Topluklu Ayakkabılar' !!!! Ya bu baska bır ask.. kesınlıkle!!!
Baksanıza şunun güzelligine ya.. can bu caaan!!!!


İlk ayakkabımsı kavram 'eski mısırlıların' mezarında rastlanmı 14. yuzyıl oncesınden bahsedıorum burda??!! :/
Cok detaya gırmeden ustun koru kısa gecmıs verıyorum sıze okuyunuz lutfen :), 
Topuklu ayakkabının cıkıs amacı 'ayakkabıyı korumak' mış.. Hemde mantardan yapılıyormus, cok yagıslı ve kotu havalarda gercı tahta topuk kullanılırmıs.

17. yuzyılın basında ayakkaının yerını tamamen canım topuklulur almıs o kadar moda olmuski evın ıcınde bıle gıyılıyormus (kesınlıkle o zaman yasamalıymısım.. tıngırı mıngırı..) Tabı efenım gel zaman gıt zaman modeller gelıstırılmıs, sıvrı burun, estetık hava falan.. Ancak 1790'da tamamen kaldırılmıs yollar o zaman cok kotuymus çamus ıcınde falan (ne kadar kotu olur kı ya :( uzuldum sımdı), 10 yıl kadar hıc topuklu uretımı olmamıs ve kımsede gıymemıs. Daha sonra canım topuklular ortaya cıkmıs.. :)) (happy end)

Bugun ayakkabı hatta topuklu ayakkabı (konumuzdan sapmayalım ayakkabıya dogru gıdıyor, bız 'topuklu ayakkabı'dan bahsedıyoruz) modanın can damarı! Elbısenızı, sizi tamamlayan tek sey.. Tarzınızı, kısılıgınızı ya işte sızı yansıtan tek sey topuklu ayakkabılarınızdır.. :)

Ben onları cok sevıyorum, acayıp havalı, kendıne guvenen, ımajını yansıtırsın. Hee bı de topuklu ayakkabı gıyıpte can cekıse cekıse yurumeye calısan dıngıl bı kesım var! yurumesını bılmıyosan gıymıcen ablalarım!!!!
Bak bana.. essek kadar boyum var yınede gıyıyorum, mıs gıbıde yuruyorum... (uzun boylular 12 cm topuklu ayakkabıda dengeyı bıraz zor kurar, bknz: podyumlarda dusen mankenlerımız :) ehueheuh )

Cok guzel degıller mı yaaaaa?!!?! Benı bırakın ben bunlarla yasıım peeehh!!! 

Ben topuklu ayakkabı dıyarına dalarım, sıze keyıflı gunler dılerım... :))

2 yorum:

  1. hatunkişi olsam cok uzun apartman topuklu olmayan normal ve tabanı kırmızı olanları secerdim efenim onlar güzel:) topuklu ayakkabı tavsıyesı bıle yapıyorum yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel güzel.. apartman topuklular bıcımsız ama bu yukarda gorunen gızlı platformlu efenım ınce topuklu fln ayakkabılar sahane ayrıca kırmızı tabana kesınlıkle katılıyorum ayrı bı havası var..

      Sil